Skip to main content

Nummenhet er en tilstand mange av oss kan oppleve og kan gi både ubehag og i mange tilfeller engstelse.

Det er en unormal følelse som kan oppstå i enhver del av kroppen, men det er spesielt vanlig i hender, føtter, armer og ben. Denne følelsen kan variere fra mild prikking til fullstendig tap av følelse og kan noen ganger være ledsaget av andre symptomer som svakhet og smerte. Gonstead kiropraktikk ser på nummenhet ikke bare som et isolert symptom, men som en mulig indikasjon på underliggende forstyrrelser på nervesystemet.

Symptomer:

Nummenhet beskriver en mangel på følelse i et område av kroppen. Det kan også innebære:

  • Prikking eller kribling
  • Brennende eller sviende følelse
  • Svakhet i det berørte området
  • Smerte eller ubehag som stråler langs et område

Årsaker:

Årsaker til nummenhet kan være mange, og det er viktig å forstå hvorfor en pasient opplever disse symptomene. Eksempler på mer alvorlige årsaker inkluderer:

  • Nevropati, som ofte er forbundet med diabetes
  • Sirkulasjons forstyrrelser fra innsnevring av arterier
  • Autoimmune sykdommer som multippel sklerose
  • Skader eller vedvarende press på en kroppsdel
  • Prolaps og stenose som gir press på nerverøtter
  • Ernæringsmessige mangler, som vitamin B-12

Hvis du opplever nummenhet eller andre nevrologiske symptomer, kan en konsultasjon med en Gonstead kiropraktor være et verdifullt skritt mot å gjenopprette din nervefunksjon og helse.

Albert ApalvikHelsfyr Kiropraktorklinikk

Tiltak

Etter utelukkelse av alvorlige årsaker ved hjelp av en detaljert sykehistorie og diagnostiske tester, vil en kiropraktor foreta en omfattende funksjonell vurdering av pasientens ryggrad, og andre relevante ledd. Dette kan omfatte røntgenundersøkelser, når det er nødvendig, for å sikre presis og sikker behandling. Målet er å identifisere og rette opp i dysfunksjoner i leddene som hindrer normal nervefunksjon. Ved å gjenopprette korrekt leddbevegelse, kan vi frigjøre nervebanene som passerer leddene og gjenopprette deres naturlige flyt. Dette bidrar til å forbedre kroppens kapasitet til å opprettholde koordinasjon, balanse og evne til å lege seg selv.

Mens tradisjonelle medisinske intervensjoner er meget viktige når det foreligger alvorlige årsaker til nummenhet, tilbyr Gonstead kiropraktikk et komplementært perspektiv som adresserer de strukturelle og funksjonelle årsakene bak nummenhet. Hvis du opplever nummenhet eller andre nevrologiske symptomer, kan en konsultasjon med en Gonstead kiropraktor være et verdifullt skritt mot å gjenopprette din nervefunksjon og helse.

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål eller ønsker en undersøkelse!

Leave a Reply