Skip to main content

Våre tjenester

Kiropraktikk

Kiropraktorer er offentlig godkjent helsepersonell som spesialiserer seg på nerve, muskel og skjelettlidelser.

Som kiropraktorer jobber vi med alle kroppens deler, fra kjeve til føtter. Vi ser at alt henger sammen i kroppen vår. Ryggsøylen og bekkenet gir vi dog ofte ekstra oppmersomhet da det gir oss stor del av vår bevegelighet, fungerer som kontaktpunkt for muskler og sener samt huser nervesystemet vårt.

Kroppen og alle dens koordinerte, presise og intelligente prosesser styres av hjernen og nervesystemet. Vårt hovedfokus er derfor å sørge for at ryggsøylen din og andre ledd ditt fungerer normalt slik at også nervesystemet ditt er fritt for forstyrrelser fra disse leddene. Dette vil skape optimal funksjon og balanse i kroppen som igjen vil legge til rette for at kroppen vår har optimale forutsettninger for å kunne lege seg selv.
Når kroppen vår fungerer normalt står vi også bedre rustet til å tolerere den belastningen vi opplever i hverdagen. Derfor er normal funksjon i bevegelsesapparatet vårt også viktig for å forebygge fremtidige plager, slitasje og skader.

Gonstead Systemet:

Her på Helsfyr kiropraktorklinikk bruker vi et meget spesifikt og skånsomt system innenfor kiropraktikken som kalles Gonstead systemet. Kiropraktor Clarence Gonstead, med bakgrunn som ingeniør, utviklet dette systemet fra 1923 fram til han gikk bort 1977. Han hadde da utviklet videre kiropraktikken og hadde sett flere pasienter enn noen annen i historien.

Dette systemet innebærer først en grundig analyse av kroppens anatomi, overflatetemperatur og funksjon. Ved behov bruker vi også digital røntgenanalyse eller annen billeddiagnostikk. Alt dette er for å ha best mulig utgangspunkt for å kunne hjelpe våre pasienter på en korrekt og trygg måte. Når vi behandler våre pasienter bruker vi denne informasjonen til å gjøre en meget nøyaktig og hurtig bevegelse med våre hender slik at leddet kommer tilbake i normal posisjon. Dette gjøres med minst mulig kraft og tilpasses nøye pasientens kroppsbygning, alder og behov. Etter en korreksjon er foretatt vil vi gi kroppen nødvendig tid til å tilpasse seg den nye funksjonen slik at legeprosessen kan begynne.

Røntgen

For å kunne analysere og korrigere funksjonelle leddproblemer på en nøyaktig og trygg måte så er det meget viktig å ha et bilde av området.

Vi har derfor vår egen, digitale røntgenavdeling for å kunne gjøre dette enkelt, effektivt og nøyaktig.

Bildene vi tar er spesialisert for kiropraktisk analyse og gir bilde av hele ryggsøylen og bekkenet ved behov. Helsfyr kiropraktorklinikk er alene om å tilby dette i vårt område.

En røntgenanalyse gir informasjon om pasientens anatomi, leddenes tilstand og posisjon, samt eventuelle sykdomsprosseser. Ved å korrelere pasientens historie, kliniske funn og røntgenanalyse får vi et fullstendig bilde av pasientens tilstand. Dette tillater en kiropraktor å være så nøyaktig og skånsom som mulig. Røntgenanalyse er også en viktig sikkerhetsfaktor da mange underliggende faktorer kan komplisere en skadesituasjon: sykdom (patologi), misdannelser, slitasje, benskjørhet o.l.

Ved behov vil vi også henvise videre for utredning med MR, CT, ultralyd etc.

Fordeler med røntgen analyse:

  • Gir et nøyaktig bilde av pasientens anatomi og evt. skade
  • Utelukker sykdomsprosesser
  • Gir nøyaktig informasjon om leddets posisjon
  • Gir informasjon om best fremgangsmåte
  • Gir informasjon om sannsynlig prognose