Våre tjenester

Kiropraktikk

Kiropraktikk er et unikt system som kort fortalt går ut på å sørge for at mennesket fungerer normalt.

Dette inkluderer også vår innebygde og naturlige evne til å lege og balansere oss selv. Som kiropraktorer jobber vi med alle kroppens deler, fra kjeve til føtter. Ryggsøylen og bekkenet gir vi dog ofte ekstra oppmersomhet da det gir oss stor del av vår bevegelighet, fungerer som kontaktpunkt for muskler og huser nervesystemet vårt.

Et normalt fungerende nervesystem er ekstremt viktig for menneskets helse da dette systemet styrer og regulerer alle våre funksjoner: muskler, ledd, blodomløp, organer osv. Når vi fungerer slik vi skal står vi derfor også bedre rustet til å tolerere den belastningen vi opplever i hverdagen og restituerer oss raskest mulig etter skader. Siden nervesystemet vårt huses og beskyttes av ryggsøylen vår, kan en redusert funksjon her også forstyrre nervebanene våre. Dette kan bidra til å skape en ubalanse i kroppen vår slik at sykdom og skader lettere kan oppstå. Hvis en redusert leddfunksjon er tilstede over tid vil også stivhet og slitasje gradvis utvikle seg.

Gonstead Systemet:

Her på Helsfyr kiropraktorklinikk bruker vi et meget spesifikt og skånsomt system innenfor kiropraktikken som kalles Gonstead systemet. Kiropraktor Clarence Gonstead, med bakgrunn som ingeniør, utviklet dette systemet fra 1923 fram til han gikk bort 1977. Han hadde da utviklet videre kiropraktikken og hadde sett flere pasienter enn noen annen i historien.

Dette systemet innebærer først en grundig analyse av kroppens anatomi, overflatetemperatur og funksjon. Ved behov bruker vi også digital røntgenanalyse eller annen billeddiagnostikk. Alt dette er for å ha best mulig utgangspunkt for å kunne hjelpe våre pasienter på en korrekt og trygg måte. Når vi behandler våre pasienter bruker vi denne informasjonen til å gjøre en meget nøyaktig og hurtig bevegelse med våre hender slik at leddet kommer tilbake i normal posisjon. Dette gjøres med minst mulig kraft og tilpasses nøye pasientens kroppsbygning, alder og behov. Etter en korreksjon er foretatt vil vi gi kroppen nødvendig tid til å tilpasse seg den nye funksjonen slik at legeprosessen begynne.

Røntgen

For å kunne analysere og korrigere problemer ved leddene våre på en nøyaktig og korrekt måte er det meget viktig å ha et bilde av området.

Vi har vår egen, digitale røntgenavdeling for å kunne gjøre dette på en rask og effektiv måte.

Bildene vi tar er spesialisert for kiropraktisk analyse og gir bilde av hele ryggsøylen og bekkenet ved behov. Helsfyr kiropraktorklinikk er alene om å tilby dette i vårt område.

En røntgenanalyse gir informasjon om pasientens anatomi, leddenes tilstand og posisjon, samt eventuelle sykdomsprosseser. Ved å korrelere pasientens historie, kliniske funn og røntgenanalyse får vi et fullstendig bilde av pasientens tilstand. Dette tillater en kiropraktor å være så nøyaktig og skånsom som mulig. Røntgenanalyse er også en viktig sikkerhetsfaktor da mange underliggende faktorer kan komplisere en skadesituasjon: sykdom (patologi), misdannelser, slitasje, benskjørhet o.l.

Ved behov vil vi også henvise videre for utredning med MR, CT, ultralyd etc.

Fordeler med røntgen analyse:

  • Gir et nøyaktig bilde av pasientens anatomi og evt. skade
  • Utelukker sykdomsprosesser
  • Gir nøyaktig informasjon om leddets posisjon
  • Gir informasjon om best fremgangsmåte
  • Gir informasjon om sannsynlig prognose