Skip to main content

Underlivsplager

Underlivsplager kan ramme både menn og kvinner i alle aldre. Mest utbredt er plager hos kvinner i fertil alder. Symptomer kan variere fra kløe, irritasjon og utflod til spenninger og smerter. Mange, særlig menn, kvier seg for å undersøke seg hos lege eller spesialist.

Årsaker

Ofte vil plager i underlivet være fra en soppinfeksjon eller bakteriell ubalanse. Mer alvorlige årsaker som kjønnssykdommer eller andre sykdommer kan også være mulig årsak og bør først utelukkes ved undersøkelse hos lege, gynekolog eller urolog.

Dog kan for eksempel spenninger, ubehag eller smerter uten øvrige tegn på infeksjon som unormal kløe, utflod og lukt, kunne stamme fra nerveirritasjon. En slik irritasjon stammer oftest fra en såkalt subluksasjon. Dette betyr et ledd i ryggen eller bekkenet som er i feil posisjon og får et unormalt bevegelsesmønster som vil kunne forstyrre omkringliggende nerver. Når dette skjer vil hjernens normale balanserte impulser til organer og vev forstyrres. Dermed kan det skape plager eller symptomer ikke bare lokalt i ryggen, men også i andre regioner som for eks. underlivet.

Symptomer som kan stamme fra en subluksasjon:

• Ubehag eller smerter i underlivet

• Testikkelsmerter

• Spasmer og spenninger ved samleie( Dyspareuni)

• Hyppige urinveisinfeksjoner

• Kraftige menstruasjonssmerter

• Uregelmessig menstruasjonssyklus

• Kraftig menstruasjonsblødning ( Menoragi)

• Frafall av menstruasjon ( Amenoré)

• Hyppig urinering

Undersøkelse

Ved første konsultasjonen har vi alltid først en grundig og detaljert samtale som vi kaller sykehistorie. Det er her man får den viktigste indikasjonen på hvilken type assistanse pasienten trenger. Deretter gjøres en klinisk undersøkelse som inkluderer funksjonelle, ortopediske og nevrologiske tester etter behov. Hvis samtalen og undersøkelser ikke indikerer en medisinsk eller potensiell alvorlig årsak går man videre med undersøkelser der man kjenner etter funksjonelle feil i ryggsøylen som kalles subluksasjoner. Etter behov vil også en røntgenundersøkelse gjennomføres. Dette er for å utelukke skade, sykdom og misdannelser samt gi verdifull informasjon leddenes tilstand og nøyaktige posisjon. Dette gir en kvalitetssikring på vår kiropraktiske behandling.

Ved behov vil du også bli henvist ut for videre undersøkelser med bildediagnostikk, som MR eller til spesialist.

Behandling

En kiropraktors jobb er å finne eksakt hvor potensielle feilstillinger av ledd/ subluksasjoner sitter og korrigere de tilbake presist og forsiktig med hendene. Ved å korrigere disse vil normal funksjon gjenopprettes og potensielt press på nerver, brusk og muskulatur vil etter hvert fjernes. Dette vil legge til rette for at kroppen kan lege seg selv så raskt og presist som mulig. Selve bevegelsen er en kort, presis, lett, men hurtig bevegelse. Meget sjelden vil dette være ubehagelig eller smertefullt, men siden det er en rask bevegelse kan det føles noe overraskende.

Etter normalisering av eventuell dysfunksjon i rygg og bekken vil også råd om rehabilitering, kosthold og livsstil bli gitt. Dette for å bidra til legeprosessen og forebygge framtidige plager. Ved en eventuell behandlingsprosess hos oss anbefaler vi også at du holder kontakt med fastlegen din underveis.

Timebestilling

Bestill time hos Helsfyr Kiropraktor nå.

Plager

Her kan du se alle plagene vi jobber med.

Kontakt oss

Har du spørmål angående våre tjenester?