Skip to main content

Tennisalbue

Tennisalbue eller lateral epikondylitt som det heter på fagspråket er en smertefull betennelsesreaksjon i senefestet rundt utsiden av albuen. Symptomene beskrives ofte som murrende ubehag eller smerte. Plagene kan være lokalt rundt utsiden av albuen eller innsiden som da kategoriseres som Golfers albue eller medial epikondylitt. Vi ser ofte også at smertene kan spre seg ned underarm og mot hånden. Belastning og bruk av armen, særlig når håndleddet beveges utover vil typisk forverre symptomene. Arbeid med pc, bære poser, skrive osv er eksempler på dette. Smertene kan komme gradvis eller plutselig etter anstrengelser.

Symptomer:

• Smerter eller ubehag i vev på utsiden av albuen

• Smerte når man trykker på sener og vev på utsiden av albuen

• Symptomene forverres når håndleddet beveges utover

Vanlige årsaker:

• Langvarig ensidig arbeid

• Kortere perioder med intensiv belastning

• Referert smerte fra nerver i nakke og midtrygg skapt av feilstillinger/ subluksasjoner

• Lokal ledd dysfunksjon fra feilstillinger/ subluksasjoner i albue, skulder og håndledd

Undersøkelse:

Ved første konsultasjon har vi alltid først en grundig og detaljert samtale vi kaller en sykehistorie. Det er her man får den viktigste indikasjonen på hvilken type assistanse pasienten trenger. Deretter gjøres en klinisk undersøkelse som inkluderer funksjonelle, ortopediske og nevrologiske tester etter behov. Hvis samtalen og undersøkelser ikke indikerer en medisinsk eller potensiell alvorlig årsak går man videre med undersøkelser der man kjenner etter funksjonelle feil i albue, håndledd, skulder og ryggsøylen som kalles subluksasjoner, Etter behov vil også en røntgenundersøkelse gjøres. Dette er for å utelukke skade, sykdom og misdannelser samt gi verdifull informasjon leddenes tilstand og nøyaktige posisjon. Dette gir en kvalitetssikring på vår kiropraktiske behandling.

Behandling:

En kiropraktors jobb er å finne eksakt hvor potensielle feilstillinger av ledd/ subluksasjoner sitter og korrigere de tilbake presist og forsiktig med hendene. Ved å korrigere disse vil normal funksjon gjenopprettes og potensielt press på nerver, brusk og muskulatur vil fjernes. Dette vil legge til rette for at kroppen kan lege seg selv så raskt og presist som mulig. Selve bevegelsen er en kort, presis, lett, men hurtig bevegelse. Meget sjelden vil dette være ubehagelig eller smertefullt, men siden det er en rask bevegelse kan det føles noe overraskende.

Etter en eventuell normalisering av leddfunksjon vil også råd om rehabilitering, kosthold og livsstil bli gitt. Dette for å bidra til legeprosessen og forebygge framtidige plager.

Ved behov vil du også bli henvist ut for videre undersøkelser med bildediagnostikk, som MR, fysioterapi eller til spesialist.

Timebestilling

Bestill time hos Helsfyr Kiropraktor nå.

Plager

Her kan du se alle plagene vi jobber med.

Kontakt oss

Har du spørmål angående våre tjenester?