Skip to main content

Rastløse ben

Rastløse ben (restless legs) er en fornemmelse av kribling og uro i beina. Nærmere 10% av befolkningen lider av denne tilstanden. Plagene kommer oftest i episoder med sterk trang til å bevege beina på grunn av kribling, “mauring eller spenninger i bena. Disse episodene kommer som regel ved hvile eller inaktivitet. Ved sengetid eller rett før innsovning er de vanligste tidspunktene, derfor vil dette kunne påvirke søvn og over tid gi en redusert livskvalitet. Plagene kan dog også forekomme på dagtid. Bevegelse og aktivitet gir oftest en umiddelbar lettelse og bedring av plagene. Tilstanden er vanligere hos kvinner og hos eldre, men kan opptre som voksesmerter hos barn og yngre personer.

Mulige årsaker:

• Forstyrrelse på nervebaner fra feilstillinger/subluksasjoner i ryggsøylen

• Jern og mineralmangel

• Graviditet

• Genetikk

• Nyresykdommer

• Revmatiske sykdommer

• Medisinbruk

Undersøkelse:

Ved første konsultasjon gjøres alltid først en grundig og detaljert samtale (sykehistorie). Deretter gjøres en klinisk undersøkelse som inkluderer funksjonelle, ortopediske og nevrologiske tester. Det er her man får den viktigste informasjonen på hvilken type assistanse pasienten trenger. Hvis samtalen og undersøkelser ikke indikerer en potensiell alvorlig årsak går man videre med undersøkelser der man kjenner etter funksjonelle feil i ryggsøylen som kalles subluksasjoner, Til slutt vil også en røntgenundersøkelse gjøres for å utelukke skade og misdannelser samt gi verdifull informasjon leddenes tilstand og nøyaktige posisjon. Dette gir en kvalitetssikring på vår kiropraktiske behandling.

Ved behov vil du også bli henvist ut for videre undersøkelser med bildediagnostikk, som MR eller til spesialist som nevrolog.

Behandling:

En kiropraktors jobb er å finne eksakt hvor potensielle feilstillinger/ subluksasjoner sitter og korrigere de tilbake presist og forsiktig med hendene. Ved å korrigere disse vil normal funksjon gjenopprettes og potensielt press på nerver, brusk og muskulatur vil fjernes. Dette vil legge til rette for at kroppen kan lege seg selv så raskt og presist som mulig. Selve bevegelsen er en kort, presis, lett, men hurtig bevegelse. Meget sjelden vil dette være ubehagelig eller smertefullt, men siden det er en rask bevegelse kan det føles noe overraskende.

Etter normalisering av funksjon i rygg, bekken, knær og ankler vil råd om rehabilitering, kosthold og livsstil bli gitt. Dette for å bidra til legeprosessen og forebygge framtidige plager.

Timebestilling

Bestill time hos Helsfyr Kiropraktor nå.

Plager

Her kan du se alle plagene vi jobber med.

Kontakt oss

Har du spørmål angående våre tjenester?