Skip to main content

Nummenhet og prikking

Nummenhet og prikking er noe mange av oss kan oppleve i armer eller ben. Dette kan komme fra flere ulike årsaker. Ofte vil slike symptomer kunne skapes av en nevrologisk forstyrrelse. Dette skapes i mange tilfeller av det vi kaller en subluksasjon. Dette betyr et ledd som er ute av sin normale posisjon og skaper irritasjon av omkringliggende vev slik som nerver.

Der du opplever nummenhet eller prikking er dog ikke alltid der forstyrrelsen ligger. Signalene fra hjernen må passere ryggsøylen før de sprer seg ut mot kroppens alle deler: armer, ben og innvendig til våre organer. Derfor ser vi ofte at en feilstilling eller subluksasjon i ryggsøylen kan gi nummenhet i låret eller hendene noe som forståelig nok kan virke rart. Forstyrrelsen på nerven kan også ligge lokalt som f. eks. i håndleddet ved nummenhet i hånden

Andre mulige årsaker:

• Prolapser i ryggsøylen

• Hormonelle forstyrrelser

• Ernæringsmessige mangler som f eks. Vit B-12

• Underliggende sykdom som diabetes

• Hjerte og karsykdom

• Nevrologisk sykdom

• Traumer

Undersøkelse:

Ved første konsultasjon gjøres alltid først en grundig og detaljert samtale (sykehistorie). Det er her man får den viktigste indikasjonen på hvilken type assistanse pasienten trenger. Deretter gjøres en klinisk undersøkelse som inkluderer funksjonelle, ortopediske og nevrologiske tester etter behov. Hvis samtalen og undersøkelser ikke indikerer en medisinsk eller potensiell alvorlig årsak går man videre med undersøkelser der man kjenner etter funksjonelle feil i armer og ben samt ryggsøylen. Disse kalles subluksasjoner, Etter behov vil også en røntgenundersøkelse gjøres for å utelukke skade, sykdom og misdannelser samt gi verdifull informasjon leddenes tilstand og nøyaktige posisjon. Dette gir en kvalitetssikring på vår kiropraktiske behandling.

Behandling:

En kiropraktors jobb er å finne eksakt hvor potensielle feilstillinger av ledd/ subluksasjoner sitter og korrigere de tilbake presist og forsiktig med hendene. Ved å korrigere disse vil normal funksjon gjenopprettes og potensielt press på nerver, brusk og muskulatur vil fjernes. Dette vil legge til rette for at kroppen kan lege seg selv så raskt og presist som mulig. Selve bevegelsen er en kort, presis, lett, men hurtig bevegelse. Meget sjelden vil dette være ubehagelig eller smertefullt, men siden det er en rask bevegelse kan det føles noe overraskende.

Etter en eventuell normalisering av leddfunksjon vil også råd om rehabilitering, kosthold og livsstil bli gitt. Dette for å bidra til legeprosessen og forebygge fremtidige plager.

Ved behov vil du også bli henvist ut for videre undersøkelser med bildediagnostikk, som MR, fysioterapi eller til spesialist som nevrolog

Timebestilling

Bestill time hos Helsfyr Kiropraktor nå.

Plager

Her kan du se alle plagene vi jobber med.

Kontakt oss

Har du spørmål angående våre tjenester?