Skip to main content

Mage og tarmplager

En stor andel av befolkningen opplever ulike former for besvær i mage og tarmregionen i løpet av et år. Symptomer varierer i art, intensitet og frekvens. Som i mange andre tilfeller kan årsakene til samme symptom komme fra flere ulike faktorer. De fleste plager er forbigående og kommer heldigvis ikke fra alvorlige årsaker. Hvis du har en ny sterk form for smerte i mage og tarmregionen bør du alltid undersøke dette hos lege først. Særlig hvis smertene kommer sammen med feber, vekttap, smerter om natten eller blødninger.

Vanlige symptomer:

  • Ubehag eller smerter i mageregionen
  • Oppblåsthet og luft
  • Forstoppelse eller diaré
  • Halsbrann og sure oppstøt (refluks)

Vanlige årsaker:

  • Stress og psykologiske lidelser
  • Matintoleranse og allergier
  • Ubalanse skapt av feilstillinger/subluksasjoner
  • Virus og bakterier
  • Cøliaki
  • Irritabel tarmsyndrom (IBS)

Undersøkelsen:

Ved første konsultasjon gjøres alltid først en grundig og detaljert samtale (sykehistorie) og klinisk undersøkelse. Det er her man får den viktigste informasjonen og indikatorer på hvilken type assistanse pasienten trenger. Hvis samtalen og undersøkelser ikke indikerer en potensiell alvorlig årsak går man videre med undersøkelser der man kjenner etter funksjonelle feil, som kalles subluksasjoner, i ryggsøylen og bekkenet. Disse funksjonelle feilene i ryggen har potensiale til å påvirke og forstyrre nervesystemet vårt. Dette systemet styrer og regulerer alle kroppens celler og funksjoner. Derfor kan en nevrologisk forstyrrelse lede til mange ulike plager og symptomer, inkludert en ubalanse i mage og tarmsystemet.

Behandling:

Hvis man da finner potensielle funksjonelle og nevrologiske årsaker til plagene vil man igangsette en behandlingsprosess. Dette innebærer å korrigere disse feilstillingene/subluksasjonene som forstyrrer nervesystemet. Ofte vil vi også ta et røntgenbilde først for å forsikre oss om at leddene korrigeres på en sikker, presis og effektiv måte. Dette vil normalisere ryggens funksjon og avlaste nerver slik at kommunikasjonen mellom hjernen og mage/tarmsystemet fungerer optimalt. Dette legger i sin tur til rette for at kroppen skal kunne balansere seg og leges innenifra. Råd om faktorer som påvirker mage og tarmsystemet vil også diskuteres: psykologi, pustevaner og kosthold. Ved behov vil henvisning ut for bildediagnostikk, som CT, eller til spesialister bli gjort.

Timebestilling

Bestill time hos Helsfyr Kiropraktor nå.

Plager

Her kan du se alle plagene vi jobber med.

Kontakt oss

Har du spørmål angående våre tjenester?