Skip to main content

Hofte og lyskesmerter

Smerter eller ubehag i denne regionen er relativt vanlig. Lyskesmerter ser ut til å være noe mer utbredt hos idrettsutøvere og kvinner. Smerter og plager i hofteregionen ser ut til å være mer utbredt med økt alder. De fleste vil oppleve en forverring ved bevegelse og belastning i denne regionen. I noen tilfeller vil det kun være en lokal smerte eller irritasjon. I andre tilfeller vil det sammenfalle med smerter i bekken eller korsryggen. Noen vil også kunne oppleve smerter i underliv.

Vanlige årsaker:

  • Ledd dysfunksjon/ subluksasjoner i korsrygg, bekkenledd eller hofteledd
  • Referert nerveirritasjon fra subluksasjoner i bekkenledd eller ryggsøylen
  • Strekk og overbelastning på sener og muskulatur
  • Slitasje og degenerative forandringer

Andre mulige årsaker:

  • Lyskebrokk
  • Misdannelser/utviklingsanomali av hofte (f. eks: hoftedysplasi)
  • Underlivssykdommer
  • nfeksjoner

Undersøkelse:
Ved første konsultasjon gjøres alltid først en grundig og detaljert samtale (sykehistorie). Deretter gjøres en klinisk undersøkelse som inkluderer ortopediske og nevrologiske tester etter behov. Det er her man får den viktigste informasjonen om hvilken type assistanse pasienten trenger. Hvis samtalen og undersøkelser ikke indikerer en potensielt alvorlig underliggende årsak går man videre med kiropraktiske undersøkelser. Her kjenner man etter funksjonelle feil, som kalles subluksasjoner, i ryggsøylen, bekken og hofter. Til slutt vil også en røntgenundersøkelse gjøres ved behov. Dette er for å utelukke skade og misdannelser samt gi verdifull informasjon leddets tilstand og nøyaktige posisjon. Dette gir en kvalitetssikring på vår kiropraktiske behandling.

Ved behov vil du også bli henvist ut for videre undersøkelser med bildediagnostikk, som MR eller til spesialist.

Behandling:

En kiropraktors jobb er å finne eksakt hvor potensielle feilstillinger/ subluksasjoner sitter og korrigere de tilbake presist og forsiktig med hendene. Ved å korrigere disse leddene vil normal funksjon gjenopprettes og potensielt press på omkringliggende vev som nerver, brusk og muskulatur vil fjernes. Dette vil legge til rette for at kroppen kan lege seg selv så raskt og presist som mulig. Selve bevegelsen er en kort, presis, lett, men hurtig bevegelse. Meget sjelden vil dette være ubehagelig eller smertefullt, men siden det er en rask bevegelse kan det føles noe overraskende.

Etter normalisering av funksjon i korsrygg, bekken og hofter vil råd om rehabilitering og forebygging bli gitt. Dette er for å bidra til stabilitet og forebygge framtidige plager.

Timebestilling

Bestill time hos Helsfyr Kiropraktor nå.

Plager

Her kan du se alle plagene vi jobber med.

Kontakt oss

Har du spørmål angående våre tjenester?