Skip to main content

Cervikogen hodepine

Cervikogen eller nakkehodepine er en type hodepine man ser kommer som et resultat av dysfunksjon og spenninger i nakkeregionen. Som kiropraktorer spesialiserer vi oss på å identifisere og normalisere ledd som beveger seg unormalt. Dette skjer når de er ute av sin normale og optimale posisjon. Dette kan igjen lede til påvirkning av nervesystemet, blodomløp og muskulatur. En slik ledd dysfunksjon kalles på det kiropraktiske fagspråket en subluksasjon.

Symptomene er oftest beskrevet som en sterk ensidig form for hodepine. Det starter ofte fra nakkeregionen og sprer seg mot tinning eller pannen. Lokasjon endrer seg lite og responderer vanligvis lite på medikamenter. Posisjon av nakke og bevegelse påvirker ofte hodepinen. En slik hodepine varer oftest fra timer til flere dager. Faktorer som stress og statiske posisjoner vil kunne utløse plagene, men det er i mange tilfeller en underliggende funksjonell feil i ryggsøylen som gjør at dette oppstår.

Etter en grundig samtale og kiropraktisk analyse vil man sette i gang en behandling hvis en feilstilling/subluksasjon blir identifisert hos pasienten. I noen tilfeller vil vi etter behov også henvise til bildediagnostikk som MR eller til spesialist.

Timebestilling

Bestill time hos Helsfyr Kiropraktor nå.

Plager

Her kan du se alle plagene vi jobber med.

Kontakt oss

Har du spørmål angående våre tjenester?