Skip to main content

Brystsmerter

Brystsmerter er en vanlig plage som mange opplever. Undersøkelser indikerer at kun et fåtall oppsøker helsepersonell for utredning. Symptomene kan være fra vage, som spenninger, til smerte og vansker med puste normalt. Noen opplever smerter i bryst så vel som mellom skulderbladene. Heldigvis er dog alvorlige årsaker til brystplager sjeldne.

Mulige årsaker:

  • Plager i muskel og skjelettsystemet: Subluksasjoner/feilstillinger i ryggsøylen, ribbein og skuldre. Muskulære spenninger og triggerpunkter
  • Psykologisk: Stress, angst og anspenthet
  • Mage/ tarm sykdom: Magesår, gallestein og ubalanse i magesyren
  • Hjerte og karsykdommer: Angina, hjerteinfarkt, utposning hovedpulsåren
  • Lungesykdom: Lungebetennelse, bronkitt, astma, kols (kronisk obstruktiv lungesykdom) og blodpropp

Undersøkelse:

Ved første konsultasjon gjøres alltid først en grundig og detaljert samtale (sykehistorie). Deretter gjøres en klinisk undersøkelse som inkluderer ortopediske og fysiologiske tester. Det er her man får den viktigste indikatoren på hvilken type assistanse pasienten trenger. Hvis samtalen og tester ikke indikerer en underliggende potensielt alvorlig årsak, går man videre med kiropraktiske undersøkelser. Her man kjenner etter funksjonelle feil, som kalles subluksasjoner, i ryggsøylen, skulder og ribbein. Til slutt vil også en røntgenundersøkelse gjøres ved behov. Dette er for å utelukke skade, sykdom og misdannelser. Et slikt bilde gir også verdifull informasjon om leddenes tilstand og nøyaktige posisjon. Dette gir en kvalitetssikring på vår kiropraktiske behandling.

Ved behov vil du også bli henvist ut for videre undersøkelser med bildediagnostikk, som MR eller til spesialist.

Behandling:

En kiropraktors jobb er å finne eksakt hvor potensielle feilstillinger/ subluksasjoner sitter og korrigere de tilbake presist og forsiktig med hendene våre. Ved å korrigere disse vil normal funksjon gjenopprettes og potensielt press på nervebaner, brusk, sener og ribbein fjernes. Dette vil legge til rette for at kroppen kan lege seg selv så raskt og presist som mulig. Selve bevegelsen er en kort, presis, lett, men hurtig bevegelse. Meget sjelden vil dette være ubehagelig eller smertefullt, men siden det er en rask bevegelse kan det føles noe overraskende.

Etter en eventuell normalisering av funksjon i bryst og rygg vil råd om rehabilitering og forebygging bli gitt.

Timebestilling

Bestill time hos Helsfyr Kiropraktor nå.

Plager

Her kan du se alle plagene vi jobber med.

Kontakt oss

Har du spørmål angående våre tjenester?